Uvjeti korištenja

Općenito

Uvjetima kupnje utvrđuje se postupak naručivanja i plaćanja proizvoda ponuđenih web trgovini - www.cedrus.hr.

CEDRUS NOVO d.o.o. je Prodavatelj, a Kupac je svaki posjetitelj koji putem web trgovine ili na neki drugi način naruči barem jedan proizvod od Prodavatelja.

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja i/ili kupovine proizvoda snosi Kupac.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, skrećemo Vam pozornost da maloljetne i potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, te to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Uz proizvode koji se nalaze u web katalogu nastojimo dati što precizniji opis i sliku proizvoda, no unatoč tome, ne preuzimamo odgovornost za točnost navedenih podataka. U slučaju nezadovoljstva kupljenom robom svaki kupac ima (bez navođenja posebnog razloga) pravo na reklamaciju i povrat sredstava sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.

Cijene

Sve cijene u web trgovini sadrže PDV u iznosu od 25% te su izražene u hrvatskim kunama (HRK) ili eurima (EUR) ovisno o odabiru kupca.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena bez prethodnih najava. Cijene iskazane na predračunu koji ćemo Vam dostaviti nakon zaprimljene narudžbe, biti će iskazane u odabranoj valuti i ne mogu se mijenjati u roku važenja ponude i obvezujuće su za Prodavatelja.

Narudžba

Svi proizvodi ponuđeni u našoj web trgovini mogu se naručiti putem web shopa ili telefonom, telefaxom i e-mail-om na adresi webshop@cedrus.hr. Narudžbe zaprimljene putem web shopa obrađuju se radnim danom od 7-15 sati.

Dostava robe

Naručenu robu Vam šaljemo odmah po primitku uplate odnosno odobrenoj autorizaciji kreditne kartice ili u roku naznačenom uz svaki odabrani proizvod.

Svi proizvodi ponuđeni u web trgovini su raspoloživi i dostupni te imaju jasnu informaciju o roku isporuke. Ukoliko iz nekog razloga nismo u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode o tome ćete biti pravovremeno obaviješteni i ovisno o Vašoj želji ponuditi ćemo Vam produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazati narudžbu.

Ukoliko se dogodi da zbog nekog nepredviđenog razloga nismo u mogućnosti isporučiti naručene proizvode, obvezujemo  se izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku od najviše 3 radna dana.

Dostava se obavlja svakim radnim danom, a kupljena roba se na željenu adresu za područje kopnene Hrvatske izvršava u roku od 3 radna dana, a dostava na otoke u Republici Hrvatskoj, koji nisu mostom povezani s kopnom, vrši se 1 do 2 puta tjedno prema rasporedu kurirske službe. Dostava u inozemstvo se vrši prema dogovoru.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt., a ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostava se vrši samo do ulaza u zgradu.

Za određena područja u Republici Hrvatskoj je dostava potpuno besplatna, a s obzirom da za pojedine vrste robe i za veće udaljenosti dostave to nije moguće, obračunavamo minimalan i realan trošak. Troškovi dostave nisu sadržani u cijeni robe iskazane uz artikl već se pribrajaju ukupnom iznosu u pregledu narudžbe nakon što upišete adresu i broj pošte grada ili mjesta u koji se roba dostavlja. Nakon dovršene i zaključene narudžbe, na e-mail adresu koju navedete prilikom naručivanja, poslati ćemo Vam predračun po kojem se vrši plaćanje. Cijena dostave ovisi o vrsti, volumenu i težini robe te udaljenosti.

Dostavu proizvoda obavljamo se putem logističkih i kurirskih tvrtki te vlastitim dostavnim vozilima.

Prilikom preuzimanja robe, obavezni ste potpisati otpremnicu koju dostavni radnik uzima sa sobom kao dokaz o preuzimanju.

Ukoliko prilikom kupovine, kao način preuzimanja kupljene robe, kupac odaberete osobno preuzimanje robe na našoj adresi, troškovi dostave se ne zaračunavaju.

Kupljenu robu dužni ste prilikom preuzimanja pregledati u prisustvu dostavnog radnika. Ukoliko uočite bilo kakva oštećenja ili druge nedostatke po pitanju kvalitete ili kvantitete, dužni ste ih odmah reklamirati dostavnom radniku i popuniti reklamacijski obrazac koji dostavljač ima uz sebe te odbiti preuzeti pošiljku. Ukoliko ne postupite na ovaj način, naknade reklamacije nećemo moći uvažiti. Neispravna roba će Vam biti zamijenjena ispravnom u najkraćem mogućem roku, a ukoliko to neće biti moguće, u roku od 3 dana ćemo izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Roba se dostavlja kamionima pa je potrebno na mjestu isporuke omogućiti pristup kamionom. Ukoliko je pristup kamionom nemoguć, molimo Vas da nas o tome obavijestite prilikom narudžbe.

Za eventualne nenamjerne štete i oštećenja koje mogu nastati prilikom dostave robe a odnose se na:

 • propadanje terena i ulaza na posjed (za teška teretna dostavna vozila),
 • oštećenja nastala uslijed preuskih ulaza u posjed i prolaza kroz posjed,
 • oštećenja na robi nastala prilikom pružanja dodatnih usluga na zahtjev kupca (npr. dizanje na krov, balkon i sl.)

ne preuzimamo odgovornost.

Plaćanje

Način plaćanja u web trgovini možete odabrati ulaskom u pregled narudžbe, tj. košarice s odabranim proizvodima. Nakon što izaberete proizvode iz našeg kataloga, na način da upišete količinu i kliknete "Kupi", pojavljuje Vam se u gornjem desnom kutu pregled narudžbe, tj. košarica s odabranim proizvodima. Klikom na "Pregled narudžbe", tj., ulaskom u košaricu s odabranim proizvodima, imate mogućnost odabira načina plaćanja između slijedećih ponuđenih opcija:

 • Maestro
 • MasterCard
 • Visa
 • Diners
 • American Express
 • Uplata internet bankarstvom ili virmanom (uplatnicom)
 • Gotovinom prilikom preuzimanja (pouzećem)
Plaćanje karticama u web trgovini:

Naručene artikle možete platiti jednom od kartica:

 • MasterCard karticama svih banaka
 • MasterCard karticama Zagrebačke banke (UniCredit) obročno do 12 rata bez kamata
 • Visa karticama svih banaka
 • Diners karticama jednokratno ili do 12 rata bez kamata
 • American Express jednokratno ili do 6 rata bez kamata
 • Maestro karticama svih banaka

Nakon odabira načina plaćanja određenom kreditnom karticom i upisa broja rata (ako se odlučite za obročnu otplatu, i ako s bankom imate ugovoren ovaj oblik plaćanja) u pregledu narudžbe te upisa Vaših osobnih podataka, a nakon klika na gumb „plati“, pristupate zaštićenoj stranici pružatelja usluge online naplate (ZABA ili HT Pay Way). Na zaštićenoj stranici upisujete podatke s kartice potrebne za autorizaciju transakcije, nakon čega ćete putem e-maila primiti potvrdu o narudžbi i autorizaciji Vaše kartice za navedeni iznos. Vaša kartica nakon autorizacije iznosa još neće biti terećena za navedeni iznos, tj. sredstva će biti samo rezervirana. Podaci će se provjeriti i najavit će se Vaš trošak. Tek nakon što Vama isporučimo naručene proizvode, izvršit ćemo naplatu sredstava i teretiti Vašu karticu. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih artikala, otkazati ćemo naplatu i Vaša kartica neće biti terećena. Zbog Vaše zaštite, naplatni sustav ne dopušta naplatu većeg iznosa od prethodno rezerviranog, niti dopušta uvid u broj kreditne kartice. Vidljiv je samo broj transakcije koji se šalje na naplatu ili otkazivanje prema kartičnoj kući. Bilo da otkažemo naplatu transakcije ili je pošaljemo na naplatu, o tome ćemo Vas obavijestiti pisano, putem e-maila. Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor (odustati od isporuke naručenih artikala) ukoliko utvrdi da je to u njegovom poslovnom interesu te se u tom slučaju obvezuje odmah, bez odgode, kupcu refundirati kompletan iznos transakcije.

Konverzija valuta pri plaćanju karticama

Sva plaćanja karticama bit će provedena u hrvatskim kunama. Ukoliko ste izabrali neku drugu valutu, iznos za koji će se teretiti Vaša kartica preračunat je iz hrvatskih kuna u izabranu valutu prema tečaju Hrvatske narodne banke. Prilikom plaćanja navedeni iznos preračunava se u lokalnu valutu prema tečaju Vaše banke ili kartičarske kuće. Kao rezultat ovih konverzija, moguća su manja odstupanja naplaćenog iznosa od iznosa prikazanog u našoj web trgovini.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Prilikom plaćanja kreditnim karticama u web trgovini, Kupac broj kreditne kartice i druge podatke upisuje izravno u obrazac pružatelja usluge online naplate, koji je sigurnom SSL vezom spojen s našom web trgovinom. Podaci o kreditnim karticama kupaca ne pohranjuju se u sustavu web trgovine te ni na koji način nisu izloženi dohvatu niti neovlaštenom korištenju od strane trećih osoba, uključujući.

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Plaćanje internet bankarstvom, općom uplatnicom ili virmanom

Nakon zaprimanja Vaše narudžbe, dostaviti ćemo na Vašu e-mail adresu predračun s uputom za plaćanje. Uplatu po predračunu možete izvršiti internetskim bankarstvom ili virmanom (općom uplatnicom) u bilo kojoj poslovnici banke, Fine, pošte... Nakon vidljive uplate, kupljene proizvode isporučujemo na željenu adresu dostave.

Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja (pouzećem)

Artikle naručene u web možete platiti i gotovinom, dostavljaču prilikom preuzimanja paketa. Plaćanje pouzećem moguće je za pošiljke vrijednosti do 2.000,00 kuna. Narudžbe kojima ukupna  vrijednost premašuje 2.000,00 kuna potrebno je platiti po predračunu ili bankovnom karticom.

Plaćanje karticama u sjedištu prodavatelja

U našem sjedištu, u Novom Marofu, u Topličkoj ulici 15, gdje se nalazi trgovina, skladište, maloprodaja i veleprodaja, možete platiti gotovinom ili karticama poslovnih banaka. Karticama je moguće platiti jednokratno ili na rate.

Za potrebe plaćanja debitnim karticama na rate, potrebno je imati aktiviranu uslugu od strane banke izdavatelja kartice.