Strmi zeleni krov

Strmi zeleni krov

Strmi zeleni krov

Prema općim propisima za krovove s hidroizolacijama, ravni krovovi trebaju imati pad od najmanje 2%. Kosim krovovima se smatraju krovovi s nagibom od 10° (18%). Kod kosih krovova s nagibom većim od 10°, nadgradnja sustava zelenog krova se znatno se razlikuje od sustava s nagibom ispod 10°. Posmične sile povećavaju s nagibom krova i moraju biti prebačene u osnovnu konstrukciju. Podloga također mora biti zaštićena i osigurana od erozije. Odabir bilja i metode sadnje treba prilagoditi odgovarajućem nagibu i izloženosti krova.

Profesionalno hidroizolirana površina krova, npr. s Resitrix SKW EPDM membranom, je preduvjet za dugotrajan zeleni krov. Hidroizolacija bi trebala biti otporna na korijen i potrebna je prostirka za zaštitu hidroizolacije i visoku akumulaciju vode. Floraset® FS 75, multifunkcionalni drenažno-akumulacijski element od ekspandiranog polistirena je savršen element na kosim zelenim krovovima. 

Vrlo je važno da se već u ranoj fazi projektiranja zelenog krova uzmu u obzir i svi aspekti održavanja i popravka zelenog krova. Kako bi osoblje koje održava krov moglo pristupiti krovnim površinama, potrebno je ugraditi krovne prozore,

Sistemska nadgradnja

  • 1: Plug plants according to plant list “Pitched Roof”
  • 2: Jute Anti-Erosion Net JEG, if required
  • 3: System Substrate “Rockery Type Plants”, from 50 mm above the Floraset® elements
  • 4: Floraset® FS 75
  • 5: Protection Mat BSM 64
  • 6: A root resistant waterproofing is a precondition for a green roof; additional root barriers cannot be applied on sloped roof surfaces!
Systemaufbau
Prikaži:
Sortiraj po:

ZinCo - BSM 64

Sintetička prostirka izrađena od mješavine poliester/polipropilen, otporna na truljenje; sa stabili..

0,00kn Bez poreza: 0,00kn

ZinCo - FS 75

Drenažna ploča s mogućnošću uporabe na obje strane, za ekstenzivne i jednostavne intenzivne zelene ..

0,00kn Bez poreza: 0,00kn

ZinCo - Sistemski supstrat "Kamenjar"

Sistemski supstrat "Kamenjar" koristi se za ekstenzivne zelene krovove u kombinaciji sa biljkama koj..

0,00kn Bez poreza: 0,00kn