Nastavak za podmetač 25, 50 ili 100 mm 0,98  | 7,38 kn1,91  | 14,39 kn
Vrati se na artikle
Draco Clean 100 11,33  | 85,37 kn

Cedrus izolacije

Krovni vrt s ZinCo Aquatec® sustavom navodnjavanja

CIJENA:

U cijenu je uključen PDV. U cijenu nije uključena dostava

Cijene na upit

Do sada, rješenja s malim težinama bila su moguća samo na ekstenzivnim zelenim krovovima. Međutim, s sistemskom nadgradnjom matičnom “Krovni vrt  Aquatec® se balansiranje između “laganog” i “intenzivnog” krova može lako savladati. To omogućuje izvedbu vizualno privlačnog i prestižnog dizajna travnjaka, trajnice i malih grmova čak i na krovovima s niskim kapacitetom nosivosti. Sustav je primjenjiv na krovovima s  0° nagiba kao i na krovovima s nagibom do 5°, uključujući i inverzne krovove.

Sofisticirani koncept navodnjavanja

Navodnjavanje se odvija putem posebnih cijevi integriranih u Aquatec® elemente koji se po potrebi opskrbljuju vodom uređajem za navodnjavanje BM 4. S obzirom na činjenicu da se voda se ravnomjerno distribuira unutar Aquatec® elemenata i dovodi na biljke preko “viking” prostirke, potrošnja vode je relativno mala. Kapacitet akumulacije vode Aquatec® elemenata osigurava maksimalnu opskrbu čak i tijekom vrućih i suhih razdoblja.

Niža visina supstrata

Zbog sofisticiranog sustava navodnjavanja visina supstrata može se smanjiti i do 50% u odnosu na druge vrste intenzivnih krovova stvaranja što rezultira smanjenjem mase sustava. Nadalje, Aquatec® elementi se ne zahtijevaju supstratom kao neki drugi tipovi akumulacijskih elemenata što također utječe na smanjenje utroška materijala, troškova ugradnje i težinu.

 

 

13 People watching this product now!

Opis proizvoda

Intenzivni zeleni krovovi najlakše mogu usporediti s izgradnjom vrta na krovu. Oni su obično multifunkcionalni i pristupačni. Zahtijevaju veće težine i dublje slojeve sustava. Održavanje je redovito i ovisi o pejzažnom dizajnu i odabranom bilju. Sve je moguće izvesti. Od travnjaka, trajnica, grmlja i drveća, a uključuju i druge opcije krajobraza kao što su jezera, pergole i terase.

Karakteristike

  • Ukrasni travnjaci, ljetno cvijeće, zahtjevno žbunje, grmlje i drveće
  • Potrebno je redovito održavanje
  • Visina nadgradnje ovisi o izboru sadnica
  • Težina >150 kg/m²

Dokumenti za preuzimanje