Cedrus izolacije

Krovni vrt

CIJENA:

U cijenu je uključen PDV. U cijenu nije uključena dostava

Cijene na upit

Sustav zelenog krova “Krovni vrt” je višenamjenski zeleni krov dubokih slojeva, a nadgradnja ima visoku akumulaciju vode.  To omogućava za realizaciju raznih dizajnerskih koncepata. Pogodan je za travnjake, trajnice, a dublje podloge sustava, za grmlja i drveće. Integracija s “čvrstim” okolišem, primjerice, šetalištima, terasama, prilazima ili igralištima, itd. je također moguća.

Drenažno akumulacijske čašice Floradrain® FD 60 omogućuju zadržavanje vrlo visoke količine vode. Voda je akumulirana na cijelom području krova i do biljaka dopire kapilarnim djelovanjem i difuzijom. Akumulacija vode i navodnjavanje vrši se “odozdo”. Kako bi se omogućio pregled, kontrola i održavanje krova u svakom trenutku, na krovu se postavljaju kontrolne šahte.  S uređajima za automatsko navodnjavanje, razina vode može se održavati i u sušnim razdobljima.

Floradrain® FD 60 se također može koristiti kao podloga za betoniranje nosive konstrukcije bez prodiranje kroz krovnu membranu, a istovremeno je omogućena drenaža vode. Kapacitet odvodnje je testiran prema EN ISO 12598.

15 People watching this product now!

Intenzivni zeleni krovovi najlakše mogu usporediti s izgradnjom vrta na krovu. Oni su obično multifunkcionalni i pristupačni. Zahtijevaju veće težine i dublje slojeve sustava. Održavanje je redovito i ovisi o pejzažnom dizajnu i odabranom bilju. Sve je moguće izvesti. Od travnjaka, trajnica, grmlja i drveća, a uključuju i druge opcije krajobraza kao što su jezera, pergole i terase.

Karakteristike

  • Ukrasni travnjaci, ljetno cvijeće, zahtjevno žbunje, grmlje i drveće
  • Potrebno je redovito održavanje
  • Visina nadgradnje ovisi o izboru sadnica
  • Težina >150 kg/m²